Manuel Neuer vs. Manuel Neuer: Gerijpt door beslissende ervaringen. We hebben nieuws over.

FC Bayern marcheert in de Champions League en wordt door veel waarnemers beschouwd als de favoriet voor de handle pot. Maar: hoeveel Bastian Schweinsteiger en Jupp Heynckes zitten er in het team van Hansi Flick? Een vergelijking. Manuel Neuer stond al in het doel bij de Champions League-finale van 2013 tegen Borussia Dortmund. Hij is nu wereldkampioen en zeven jaar ouder – 34 om precies te zijn. In deze periode heeft Neu een hardnekkige voetblessure opgelopen die zijn carrière in gevaar bracht. Hoe volwassen hij onder meer door deze ervaring is geworden, blijkt uit hoe nuchter, zakelijk en zelfverzekerd hij in het openbaar verschijnt. Dus gladgestreken hij de kritiek op een polariserende vakantievideo, en volgens rapporten liet hij zich tijdens contractonderhandelingen met zijn werkgever door niets van streek maken.

Wat voor voorbereidend werk was dat in de eerste etappe van de laatste 16 tegen Chelsea, toen de 19-jarige Alphonso Davies de Londense Jorginho eruitziet als een extra en Robert Lewandowski de bal sloeg voor de 3-0 overwinning Flat pass speelde centimeter precies naar de voet. Op 25 mei 2013 tegen BVB speelde David Alaba een minder explosieve linksback. Zelfs toen had de Oostenrijker het overzicht van een spelmaker, maar niet zo veel snelheid in zijn handelen als zijn opvolger. Wanneer Davies onderzoek doet, blijft het de vraag of hij het gas soms te hard indrukt. David Alaba in het midden van de verdediging: Bayern had dit type voetballer in 2012/13 niet. Ter herinnering: Jerome Boateng en de Braziliaan Dante vormden het duo.

“In deze positie in de centrale verdediging heeft David Alaba zich ontwikkeld tot een uitstekende spelerpersoonlijkheid. Hij heeft nu weer een sprong gemaakt”, zei FCB-erevoorzitter Uli Hoeneß tegen de streamingdienst DAZN. Eind vorig jaar omschreef Joshua Kimmich zijn 28-jarige collega als “een van de beste centrale verdedigers ter wereld” op vraag van onze redactie, toen je midden in de verdediging nog moest wennen aan Alaba. Zijn pluspunt: hij anticipeert enorm, leest het spel op de laatste regel, kan met precisie over de 50 meter slaan – en ontlast zo het middenveld.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *