Lyon schittert met een sterke verdediging. We hebben nieuws over voetbal.

FC Bayern neemt het op tegen Olympique Lyon in de halve finales van de Champions League en moet worden gewaarschuwd. Twee topclubs hebben immers al moeten buigen voor de Fransen. Maar wat maakt OL zo sterk? 6 maart 2001 is een donkere vlek in de roemrijke geschiedenis van FC Bayern. Op die dag verloor München met 3-0 in de Champions League bij Olympique Lyon spoorloos. De toenmalige Bayern-president Franz Beckenbauer bespotte het “Uwe Seeler traditionele team” bij het daaropvolgende teambanket en gromde: “Dit is een andere sport die we spelen.” Een paar weken later won Bayern de Champions League.

In 2010 ontmoette het team uit München voor de laatste keer Olympique Lyon. Het waren de halve finales van de Champions League, de ploeg uit München won met 4-0 na de terugwedstrijd. Nu, iets meer dan tien jaar later, vindt het duel weer plaats (hier in de live ticker). Op het Champions League-eindtoernooi in Lissabon treft FCB Lyon, dat in de kwartfinales verrassend maar terecht het favoriete Manchester City uitschakelde met Pep Guardiola. De Fransen hadden gedurende lange perioden van het zeer kwetsbare offensief van de Citizens onder leiding van Kevin de Bruyne, Raheem Sterling en Gabriel Jesus. Doelpunten maken zou voor München ook veel moeilijker kunnen zijn dan in de 8-2 overwinning op Barcelona. Omdat het team van Rudi Garcia opereert in een compact 3-5-2-systeem, dat defensief wordt gevormd tot een 5-3-2-systeem.

Dit is hoe Lyon erin slaagde om de buitenste rijstroken zo strak mogelijk te houden tegen ManCity. Daardoor vlogen er nauwelijks gevaarlijke kruisen naar het midden van het oriëntatieloopgebied. Nu heeft FC Bayern echter een vleugelverdediger in Alphonso Davies die tegenstanders in een enorm tempo kan inhalen. Ook de aanvallende vleugelspelers van München, in de persoon van Serge Gnabry en Kingsley Coman, zijn gezegend met veel snelheid, waardoor de tactiek van Lyon op dit gebied een beetje moet veranderen. Zeker omdat Jason Denayer in directe duels tegen Manchester City en Sterling meerdere keren snelheidsachterstanden aan het licht bracht. Over het algemeen is de verdediging echter duidelijk het paradepaardje van Lyon, aangezien het team zeer gedisciplineerd is en als een eenheid tegen de bal verdedigt. Zelfs de spitsen vallen hun tegenstanders herhaaldelijk agressief aan en proberen hen te dwingen de bal in een vroeg stadium te verliezen, zoals “Sky” al heeft geanalyseerd.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *