Olympique Lyon verrast Bayern. We hebben nieuws over voetbal.

Bayern doet zijn werk in de halve finales tegen een onhandelbaar Lyon en bevindt zich in de finale van de Champions League. De wedstrijd tegen underdog Olympique zou van groot nut kunnen zijn gezien de wedstrijd tegen PSG. Sociale media kunnen geweldig zijn. Iedereen kan zichzelf presenteren zoals hij wil, er zijn blijkbaar geen grenzen meer aan individualiteit. Uiteraard maken ook FC Bayern München en zijn spelers woensdagavond gebruik van de populaire platforms. En zo zag het er uit met de korte berichtendienst Twitter: “Een stap dichterbij, * Feueremoji *”, liet de club zijn volgers weten. Een stap dichter bij de pot, de volgende overwinning in de Champions League, de triple. Ook “Een stap dichterbij” voor Thiago Alcantara en Alphonso Davies, voegde de Canadees de woorden “finale, here we come” toe. En Robert Lewandoski? “Een stap dichterbij”, natuurlijk.

Het was niet zo ver weg met de creatieve gedachten van de spelers of hun bureaus. Drie woorden zijn voldoende om de huidige situatie te beschrijven. En het is eigenlijk waar: na 50 competitieve wedstrijden in dit ellendig lange seizoen is er nog maar één laatste wedstrijd over. De belangrijkste omdat het wellicht een historisch karakter heeft voor deze historisch succesvolle club. Lees ook: Champions League Finale 2020: Paris Saint-Germain – FC Bayern München live op gratis tv en stream De 3-0 in de halve finales van de Champions League tegen Olympique Lyon was geen gala zoals de wedstrijd tegen FC Barcelona een ronde was voordat. Maar dat maakt niet meer uit. Bayern staat in de finale en is slechts één overwinning verwijderd van de herhaling van hun monsterseizoen zeven jaar geleden. Dat is belangrijk, alle andere inconsequente accessoires. De manier waarop de wedstrijd tegen de flagrante buitenstaander, die pas op de zevende plaats stond in het Ligue 1-seizoen dat werd afgelast, zou zeker interne gespreksonderwerpen moeten opleveren.

De hoogte van de val in deze halve finale had voor Bayern nauwelijks hoger kunnen zijn. Na de wonderbaarlijke overwinning op Barca verwachtte iedereen de volgende grap van vergelijkbare kwaliteit, vooral tegen een zogenaamd veel slechtere tegenstander. Maar als je beter kijkt, zou je al een idee kunnen krijgen van hoe ongemakkelijk en goed aangepast aan het Beierse spel Lyon zou kunnen spelen. De Fransen hadden immers Juventus en Manchester City uitgeschakeld in de knock-outrondes, zoiets werkt bij het passeren niet. Lyon speelde een soort partijdig voetbal dat de tegenstanders veel dominantie en balbezit gaf, maar op de weinige beslissende momenten de eigen ploeg naar voren bracht. Vooral de kwartfinales tegen Pep Guardiolas City hadden Bayern nauwkeurige objectlessen moeten bieden voor deze strategie. Maar in het begin liep het anders. Olympique verraste Bayern met hun verdedigende ketting twee of drie keer zo snel en doelgericht op de middenlijn dat zelfs de lenige verdedigers van München niet op tijd konden ingrijpen. Memphis Depay leek na amper vier minuten volledig vrij voor Manuel Neuer, waarna de tackle van Jerome Boateng de in de minderheid zijnde situatie van Bayern in hun eigen strafschopgebied opruimde. Toko Ekambi ontsnapte na ruim een ​​kwartier aan Alphonso Davies, maar raakte met zijn schot vanaf vijf meter de paal. Drie grote kansen in de startfase voor Lyon – maar toen scoorde Bayern het eerste doelpunt.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *