Neuer: “Een droom voor ons allemaal”. We hebben nieuws over voetbal.

FC Bayern wint het langste Champions League-seizoen aller tijden. In de spannende finale tegen Paris Saint-Germain is een doelpunt van Kingsley Coman genoeg voor de Duitse recordkampioen. Coach Hansi Flick bewijst dat hij echt geweldig is. Zelfs zonder fans in het stadion viert Bayern met grote emoties de Champions League-overwinning op Paris Saint-Germain. De drievoudige koningen van München vielen op hun knieën en omhelsden elkaar toen in grenzeloos gejuich. Coach Hansi Flick feliciteerde onmiddellijk de verslagen Thomas Tuchel en troostte de wereldster Neymar, die in tranen was. De Duitse recordkampioen kroonde zich zondag in een spannende Champions League-finale tot voetbalkoning van Europa. De held van de avond in de 1-0 (0-0) tegen Tuchel’s Paris Saint-Germain was de in Parijs geboren Kingsley Coman met het belangrijkste doelpunt uit zijn carrière: het 500ste doelpunt van het team uit München in de koningsklasse. Het laatste fluitsignaal was het begin van een lange nacht feesten.

“Het is moeilijk te beseffen na de wedstrijd”, zei de nationale doelman Manuel Neuer, die voorheen sterk was als een beer, bij de streamingdienst DAZN. “Dat is vreugde en dat is opluchting. Dit is een droom voor ons allemaal.” Vooral voor Coman, die werd opgeleid bij PSG en daar ook als 16-jarige zijn profdebuut maakte. Bayern’s “King” kopte de poort naar de driehonkslag na een superkruis van Joshua Kimmich in de 59e minuut. De zet van Bayern-coach Hansi Flick was een succes: hij had Coman gebeld voor Ivan Perisic. Het verleden van Coman in Parijs was “misschien een extra motivatie”, zei Flick van de DAZN-streamingdienst. Een jaar na Jürgen Klopp bij Liverpool FC zegevierde de 55-jarige Flick in het Duitse coachingduel met Thomas Tuchel (46). Flick leidde Bayern zeven jaar na Jupp Heynckes in het ultralange en moeilijke Corona-seizoen in minder dan tien maanden als hoofdcoach van de tweede triple. Bayern, die na 2001 en 2013 hun derde titel vierde, is ook de eerste winnaar in 28 jaar Champions League die alle wedstrijden van het seizoen won – er waren er elf.

Onder leiding van Leon Goretzka en kapitein Neuer stapte het team uit München kort voor acht uur uit de teambus – volledig gefocust en met slechts één doelpunt. Ze “willen deze trofee echt krijgen”, had Flick bij Sky gezegd. Nieuwkomer Leroy Sané, die niet speelgerechtigd was, schreef op Twitter: “Je kunt het!” De tactische maar, zoals typisch is voor een laatste, zeer intense beginfase was veelbelovend: Robert Lewandowski, topscorer in de koningsklasse met 15 goals, raakte de paal (22e). Neuer moest echter ook redden in nood tegen Neymar geserveerd door Mbappé (18e). Met hoge druk, Flick’s “garantie voor succes” in de uitstekende 8-2 in de kwartfinales tegen FC Barcelona en 3-0 tegen Olympique Lyon in de halve finale, probeerde Bayern keer op keer het Parijse sterensemble onder druk te zetten. Lewandowski, Thomas Müller, Serge Gnabry en Coman lagen op de loer voor balverlies, het middenveld werd verzorgd door Thiago en Goretzka. Het Bayern duel diepgaand vanuit eigen balbezit maar kan wel uitgebreid worden. Veel kleine fouten verstoorden ook de structuur van beide teams. Neymar, die aanvankelijk in het centrum stormde, zou volledig gedwarsboomd worden, Mbappé en Di Maria nooit. Vooral aan de linkerkant van de Franse wereldkampioen pakte Paris steeds weer het tempo op. Di Maria schoot vrij voor Neuer over het doel (23ste), Tuchel, die meestal op een koelbox zat met een dikke spalk op zijn gebroken voet, klapte met beide handen voor zijn gezicht.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *