Klopp is een eerbetoon aan Hansi Flick. We hebben nieuws over voetbal.

Volgens Jürgen Klopp verdiende FC Bayern absoluut de overwinning in de Champions League en de triple. Voor zijn coachende collega Hansi Flick heeft de coach van Liverpool ook bewonderende woorden op zijn lippen. Jürgen Klopp, de hoofdcoach van Liverpool, beschouwt FC Bayern München als de welverdiende Champions League-winnaar. “Beide teams kunnen beter spelen, dus we hoeven er niet over te praten. Maar Bayern wilde het meer – hoewel Parijs het heel graag wilde. Parijs wilde het echt, dat merkte je”, zei de voormalige Bundesliga-coach op ZDF. De ploeg van coach Hansi Flick “verdiende het om te winnen” omdat ze hun kansen hadden benut.

Het topensemble rond doelman Manuel Neuer van wereldklasse en topscorer Robert Lewandowski won zondagavond de Champions League-finale met 1-0 van Paris Saint-Germain. Flick werd afgelopen zomer aangenomen als assistent-trainer en volgde hem op na zijn scheiding van Niko Kovac in november. Het is altijd erg moeilijk om een ​​topprestatie te behalen in de laatste wedstrijd van een lang seizoen, zei Klopp. Maar beide finalisten zouden een “absoluut topteam” hebben gehad. Bayern zou “een beetje geluk hebben gehad, maar ze hadden niet veel nodig. En daarom verdienden ze het om te winnen”, zei de 53-jarige coach van de Engelse voetbalkampioen Liverpool FC.

Klopp had bijzondere lof voor zijn collega Flick, die de Duitse recordkampioenen naar de titel in de Bundesliga, naar de beker en naar de zege in de Europese koningsklasse leidde. “Ik weet niet eens hoeveel drievoudige coaches FC Bayern heeft, maar ik denk dat er niet veel zijn”, zei Klopp. “Goed: dan zijn het Jupp Heynckes en Hansi Flick. Dus meer geschiedenis schrijven in acht maanden is wat moeilijk.” Bayern is “op dit moment zeker een van de absolute, absolute topteams”, benadrukte de voormalige Bundesliga-coach. “De ploeg is sensationeel uitgerust. Er zijn absoluut spelers van wereldklasse van de juiste leeftijd op alle posities – er valt nu echt niet veel te klagen.” (dpa / thp) © dpa

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *