Rummenigge: “Een rijke eigenaar is niet genoeg. Het moet een superrijke zijn.” We hebben nieuws over voetbal.

Lionel Messi in het shirt van Bayern München? Dat blijft ook in de toekomst een droom, zegt Karl-Heinz Rummenigge. “We kunnen een speler van deze omvang niet betalen. Dat maakt geen deel uit van onze politiek en filosofie”, zegt de CEO van München. De CEO van Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, vindt voetbalsuperster Lionel Messi te duur voor de Duitse recordkampioen en de huidige Champions League-winnaar. “We kunnen een speler van deze omvang niet betalen. Het maakt geen deel uit van onze politiek en filosofie”, zei de 64-jarige tegen de Italiaanse krant Tuttosport. Er is veel geld nodig om Messi in een club te krijgen, zei Rummenigge. “In tijden van COVID is dit voor geen enkele club gemakkelijk. Een rijke eigenaar is niet genoeg. Het moet een superrijke zijn.”

Thomas Müller gaf een gelijkaardige beoordeling aan de Sport Information Service (SID): Messi is “een van de beste voetballers ter wereld” en “dat er nu een verandering komt, die ook interessant kan zijn voor de voetbalwereld” . Maar Bayern zal geen actie ondernemen: “Ik heb de afgelopen maanden een of twee keer met onze CFO gesproken”, zei Müller: “En ik denk niet dat we daar iets aan kunnen doen.” Afgezien van het financiële aspect, ziet Rummenigge de aangekondigde scheiding van Messi en FC Barcelona met gemengde gevoelens: “Om eerlijk te zijn, het maakt me ook een beetje verdrietig om te horen dat Messi Barcelona verlaat. Leo hielp met het schrijven van de geschiedenis van de club, en de mijne. Hij vindt dat hij zijn carrière in blauw en rood moet afmaken, maar er zijn interne en persoonlijke aspecten die ik niet ken en daarom bemoei ik me er niet mee ”, aldus Rummenigge.

Lionel Messi kondigde aan dat hij zijn club FC Barcelona wilde verlaten. Eerder verloor Barcelona in het Champions League-toernooi in Lissabon tegen de uiteindelijke winnaar FC Bayern met een 2: 8 in de kwartfinales. Sindsdien doen geruchten de ronde over waar Messi naartoe zou kunnen overschakelen. Op de vraag of FC Bayern in 2018 om financiële redenen niet had geprobeerd Cristiano Ronaldo te pakken te krijgen, deed de CEO van Bayern München een toezegging aan Robert Lewandowski: “We hadden en hadden Lewandowski. We hadden geen spits als Ronaldo nodig.” Rummenigge verwacht dat Ronaldo in staat zal zijn om “twee seizoenen aan de top” te blijven na de twee jaar van zijn contract bij Juventus Turijn. Dan zal hij beslissen wat hij gaat doen. En tegen zijn eigen spits zei Rummenigge: “Ik zal Lewandowski nog lang op het veld zien, dat is een van de redenen waarom we niet op zoek zijn naar een opvolger.” (mgb / dpa / afp)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *