Toeschouwers mogen het stadion alleen betreden met een masker. We hebben nieuws over voetbal.

Op 20 september moeten Bundesliga-fans terugkeren naar de stadions – in ieder geval gedeeltelijk. Want volgens berichten in de media werden weer toeschouwers toegelaten op de tribunes van de Red Bull Arena voor de eerste wedstrijd van RB Leipzig in het nieuwe seizoen. RB Leipzig kan samen met zijn fans de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen beleven. Volgens de Sport-Informations-Dienst (SID) zullen 8.500 fans worden toegelaten tot de Red Bull Arena voor de eerste wedstrijd tegen FSV Mainz 05 op 20 september. Dat is ongeveer 20 procent van de totale capaciteit. “Bild” berichtte er eerst over. De club wilde aanvankelijk geen commentaar geven. De stad Leipzig bevestigde de release dinsdagmiddag.

“Met deze goedkeuring willen we een beetje normaliteit wagen. We zijn ons ervan bewust dat de pandemie nog lang niet voorbij is. Maar waar mogelijk moeten mensen – onder strikte voorwaarden – ook die van hen kunnen gebruiken. Terug naar het dagelijkse leven ”, aldus burgemeester Burkhard Jung. Conditie is o.a. een maskervereiste voor het publiek en strikte afstandsregels. Deze worden onder meer bereikt met een clustervorming van het publiek, waarbij voldoende ruimte moet worden gelaten tussen kleine groepen publiek. Bovendien moet de goedkeuring afhankelijk worden gemaakt van het huidige besmettingspercentage. De incidentie van zeven dagen (gevallen per 100.000 inwoners in één week) in Leipzig is momenteel 3,2. Als de waarde onder de 20 blijft, moet het spel voor toeschouwers worden gespeeld.

De tickets voor de wedstrijd worden verloot onder houders van een abonnement en zijn niet te koop. Als u een kaartje wilt, moet u ook woonachtig zijn in Saksen. In maart van dit jaar had RB Leipzig de laatste wedstrijd in het Duitse profvoetbal voor toeschouwers in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (3-0). 42.146 toeschouwers stroomden naar de Red Bull Arena voor de thuiswedstrijd op 10 maart en droegen bij aan het feit dat RB na de 1-0 in de heenwedstrijd voor het eerst in de geschiedenis van de club de kwartfinales van de koningsklasse haalde.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *