Het team heeft de (test) spellen nodig. We hebben nieuws over voetbal.

Het Duitse nationale team keert terug naar de wedstrijd met een vrij matige prestatie. De kenniswinst blijft beheersbaar, de spelers lijken prikkelbaar, de bondscoach speelt voor de tijd. “Kennis vóór resultaat”, dat was de kleine catechismus van het Duitse nationale team voor de twee Nations League-wedstrijden tegen Spanje en Zwitserland. Joachim Löw stuurde het bericht naar de wereld, kennelijk heel goed wetende dat deze nieuwe wedstrijd nog steeds niet bijzonder geschikt is voor zijn team. In ieder geval gaat de winless series van de DFB-selectie door na game vijf en zes, wat betekent dat Duitsland in nogal ongebruikelijk gezelschap verkeert: Letland, Litouwen, Ierland, Malta, Andorra en San Marino wachten ook na zes of meer games. de eerste overwinning.

Omdat Löw de Nations League minder definieert als een toernooi dan als een testreeks met competitief karakter en toch een matig moeilijke omwenteling moet matigen en begeleiden, waren de twee remises tegen de Spanjaarden en Zwitsers op hun eigen manier vervelend, maar misschien nog steeds het hoofd te bieden. Wat niet gezegd kan worden over de redelijk beheersbare kenniswinst van beide games. Löw en zijn team hebben dit een jaar gekregen vanwege de coronacrisis. Het Europees kampioenschap volgende zomer wordt beschouwd als de deadline voor de moeilijkste onderneming van de bondscoach in zijn nu meer dan 14-jarige ambtstermijn: Loew kan zich niet eens een nieuwe teleurstelling veroorloven zoals de laatste op het WK in Rusland, daarom is elke extra wedstrijd gesloten. Testdoeleinden zouden eigenlijk een zegen moeten zijn. Des te verbazingwekkender is dat hij zich in zijn duidelijk geformuleerde kritiek op de overmatige belasting van de spelers na de wedstrijd in Spanje uitsprak tegen de vele geplande wedstrijden. Het dubbelpakket tegen Spanje en Zwitserland heeft op indrukwekkende wijze aangetoond hoe noodzakelijk elk van deze wedstrijden zal zijn.

Löw probeerde de drie- of vijfmansketen opnieuw en liet die zelfs verdedigen tegen Zwitserland als een soort man die over het hele veld tekende. Een experiment dat misschien net uitvoerbaar is tegen tegenstanders in de Zwitserse categorie, maar kan eindigen in een matig ernstig fiasco tegen de beste teams van het continent. Er waren ook geïsoleerde reeksen tegen de Spanjaarden met duidelijke manoriëntaties, maar niet zo uitgebreid en agressief als in de tweede wedstrijd op zondag. De gaten in de Duitse verdediging waren overduidelijk groot na alleen een verloren duel of een terugvalbeweging, bijvoorbeeld van Breel Embolo, en gaven de tegenstander veel te veel spraakmakende kansen. De manmarkeringstactiek van de District League zou op dit niveau tenslotte moeilijk te implementeren moeten zijn, dat kan na de twee wedstrijden worden gezegd. Maar er waren ook enkele (oude) problemen bij het balbezit. Zodra de tegenstander zelf vroeg aanvalt, hapert de Duitse opbouw van het spel. De centrale verdedigers zijn niet veilig genoeg op de bal onder druk, en met Thilo Kehrer en Robin Gosens staan ​​er twee solide maar niet uitmuntende trackspelers op de flanken. De tactische opzet paste niet echt bij de staf – wat natuurlijk ook te wijten was aan het feit dat het blok Bayernspelers, met uitzondering van Niklas Süle, nog op vakantie is.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *