Een vroege rode kaart zet België op weg naar de overwinning. We hebben nieuws over voetbal.

Het nationale team van U21, dat al vroeg gedecimeerd was, miste een grote stap richting het Europees Kampioenschap in het belangrijkste duel in België. Deelname aan de finale loopt nu zelfs gevaar. Coach Kuntz roept de resterende kwalificatiewedstrijden voor de finale op. De Duitse U21-voetballers begonnen het debacle direct na het laatste fluitsignaal op het veld te verwerken. Na de zware tegenslag in de strijd om het gehoopte EM-ticket voor coach Stefan Kuntz, verzamelden ze zich met hangende hoofden. Het DFB-team verloor eerder het kwalificatieduel in België dinsdag met 1: 4 (1: 1) en viel uit de top van de groep 9. Mike Ndayishimiye (19e, 60e / foutstraf) met een brace, Charles De Ketelaere (51 .) en Lois Openda (76.) scoorde voor de gastheren bij de spookwedstrijd in Leuven. Voor de DFB-Elf, die lang moest rondkomen na een rode kaart tegen Amos Pieper (18e), scoorde Lukas Nmecha (31e / foutstraf) de tussentijdse gelijkstelling.

“De teleurstelling is maximaal”, zei middenvelder Dennis Geiger bij ProSieben Maxx: “De rode kaart was een groot knelpunt.” Coach Kuntz was ook geïrriteerd over de “onnodige” uitzetting: “Als ik het niet bijhoud, laat ik de spits een-op-een gaan tegen mijn doelman. Hij maakt maximaal 1-0, maar we spelen verder met elf man. We hadden met z’n tienen geen kans. ‘ Vooral omdat het opviel dat sommige Belgen in de nationale competitie al vier speeldagen van het nieuwe seizoen hadden gespeeld en een ander fitnessniveau hadden. Het DFB-team verloor met 3-2 in de heenwedstrijd tegen België. Naast de negen groepswinnaars gaan de vijf beste runners-up volgend jaar naar de EK-finales in Hongarije en Slovenië. Na de tweede nederlaag in de vijfde wedstrijd van deze kwalificatie konden de Duitse nakomelingen voor het eerst sinds 2011 een EM missen. “Nu hebben we drie finales”, zei Kuntz. In Löwen had het Duitse team, dat van positie was veranderd ten opzichte van de 4-1-zege op Moldavië afgelopen donderdag (Maxim Leitsch voor Robin Hack), grote problemen met de wendbare aanvallers van de Belgen – en al snel een man minder. Verdediger Pieper wist dat hij alleen kon helpen met een overtreding in het lopende duel met de tweevoudig doelpuntenmaker uit de heenwedstrijd, Openda, en werd met rood van het veld gegooid. De levendige Ndayishimiye liet de vrije trap niet zinken vanaf zo’n 17 meter, maar met scherpte om de gastheren te leiden.

De Duitse nakomeling creëerde nauwelijks doelgevaar, maar kreeg terecht een penalty na een keuze van Daouda Peeters tegen Nico Schlotterbeck in de 31e minuut. Nmecha draaide iets blij. Daardoor was de Kuntz-Elf aanvankelijk stabieler. De gasten konden het tweede doelpunt uit een laag schot van De Ketelaere kort na rust niet verteren. De Duitse troepen slonken, de Belgen namen toe. Ndayichimiye scoorde met een penalty, maar de eerdere fout van Schlotterbeck vond plaats buiten het strafschopgebied. 14 minuten voor tijd zorgde Openda voor de eindstand en grote ontgoocheling in het Duitse kamp van dichtbij. (mss / dpa)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *