Liverpool domineerde het spel. We hebben nieuws over voetbal.

Liverpool FC wint met 2-0 bij zwaar opgewaardeerd Chelsea FC. The Reds profiteren van een rode kaart voor de Blues en een ernstige keepersfout. De afwezigheid van Chelsea’s Rüdiger zorgt voor speculatie. Een ex-Beierse komt voor het eerst naar Liverpool. Jürgen Klopp vierde op de tweede dag van de Premier League een soevereine overwinning met de Engelse voetbalkampioen FC Liverpool. Zijn Reds wonnen zondag terecht met 2-0 (0-0) bij Chelsea met de Duitse nationale spelers Timo Werner en Kai Havertz. Nieuwe aanwinst Thiago, die vrijdag werd gecontracteerd door Bayern, maakte zijn eerste optreden voor Liverpool. De Senegalese Sadio Mané (50ste / 54ste minuut) scoorde beide doelpunten op Stamford Bridge in Londen voor de gasten, die de hele tweede helft in de minderheid waren. Chelsea-verdediger Andreas Christensen had eerder de rode kaart gezien voor een noodrem tegen de spits (45e + 1). Zijn tweede doelpunt werd gescoord door Mané na een zware fout van doelman Kepa. De keeper van de Blues speelde de bal vrijwel direct op zijn voet na een terugspeelbal.

Liverpool domineerde het spel lange tijd. The Blues kwamen vooral in de eerste helft tot gevaarlijke tegenaanvallen, maar kwamen niet tot scoren. De Duitse nieuwkomers Werner en Havertz, die deze zomer werden ingebracht als onderdeel van een transferoffensief van € 250 miljoen door Blues, wachten nog op hun eerste competitieve doelen. Na een overtreding in het strafschopgebied van Thiago uit Liverpool op Werner, faalde Jorginho daarbovenop met de nodige strafschop op doelman Alisson. Thiago kwam na rust in het spel voor de noodlijdende Jordan Henderson. Bij Chelsea zat de Duitse verdediger Antonio Rüdiger niet in de selectie. Al maandag in de 3-1 (1-0) uitoverwinning van de Blues tegen Brighton & Hove Albion had Rüdiger alleen op de bank gezeten. Coach Frank Lampard vertrouwde op Christensen en Kurt Zouma voor de centrale verdediging. De Britse media speculeerden zondag al over de toekomst van Rüdiger. Want via de Braziliaan Thiago Silva, die overkwam van Paris Saint-Germain, kreeg de nationale speler in Londen extra concurrentie in de verdediging. (dpa / fra)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *